Nærområdet

Stille, solrikt og fredelig beliggende eiendom. Eiendommen ligger inntil marka, med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Nøstvedtmarka tilbyr flotte turstier både sommer og vinter. Bademuligheter ved Tussetjernet og Gjersjøen, samt kort biltur til Ingierstrand og Breivoll. Det går også oppmerket og gruset sti inn til Tusenfryd, ca. 3,5 km.

Nærområdet har også et godt idrettsmiljø. Videre finner man andre gode rekreasjonstilbud som herlige lysløyper og Oppegård golfbane med driving range og flotte baneforhold. De 18 hullene gir en god utfordring til nye så vel som erfarne golfspillere. På vinterstid forvandles golfbanen med langrennsspor for små og store. For øvrig starter langrennssporene og lysløypen like utenfor døren og går videre inn i Nøstvedtmarka. Ellers kan turen inn til “Stuene” anbefales.

Barnehager og skoler
Flere barnehager og skoler i nærmiljøet. De nærmeste barnehagene er Tussestien barnehage 0-5 år, Oppegårdveien barnehage 0-5 år, og Lyngåsveien familiebarnehage. Grunnskoler: Langhus, Vevelstad og Bøleråsen. Ungdomsskole: Haugjordet. Langhus har ett godt opparbeidet gang- og sykkelstinettet, slik at det sikrer trygge skoleveier.

BUTIKKER OG KOMMUNIKASJON

Nærsenter med dagligvareforretninger, butikker, restaurant m.m. på Langhus, Oppegård og Greverud. Kort vei til kjøpesenter på Vinterbro, Kolbotn og Ski. Ski Storsenter er i nyere tid bygget ut med 120 forretninger. Ski kan også tilby flotte kinofasiliteter. Vinterbro senter har et rikt utvalg av forretninger, kun en kort kjøretur unna. I tillegg har man et nytt kjøpesenter på Kolbotn med Kolben kulturhus. Gangsti til fornøyelsesparken Tusenfryd eller ca. 6 min med bil. Flott badeplass på Ingierstrand med stupetårn m.m., og Breivoll badestrand og Nesset båtanlegg som ligger ca. 6 minutter med bil unna. Oppegård båthavn ligger også innenfor kort kjøreavstand. Mange muligheter for barn og unge med fritidsklubb, musikkorps, speider, idrettslag med fotball, håndball, basket, turn, allidrett, golfgruppe mv. Se forøvrig idrettslagets hjemmesider: www.langhusil.no.

Offentlig kommunikasjon i gangavstand. Toget går hver halve time inn til Oslo, med ca. 20 minutters reisetid. Det tar ca. 20 min. med bil til Oslo, med enkel adkomst til E6. Dette gir også veldig rask adkomst til hovedveiene Østover for de som skal retning eksempelvis Hvaler og Østfold.